COMUNA RADULESTI

JUDETUL IALOMITA

EDUCATIE

    In fiecare sat apartinator comunei functioneaza scoli, situatia prezentandu-se astfel:
  • in satul Radulesti functioneaza o scoala cu clasele I - VIII frecventata de un numar de 160 copii clasele avand in medie cate 20 copii;
  • in satul Rasimnicea exista o scoala cu clasele I - IV, care neavand efectiv complet de elevi nu este functionala, elevii din sat, fiind transportati cu microbuzul pus la dispozitie de Guvernul Romaniei prin Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita, pana in satul Brazii unde frecventeaza cursurile acestei scoli. In aceasta cladire a fost amenajat un TELECENTRU dotat cu un calculator conectat la internet si un fax.
    Din punct de vedere al dotarii scolilor, exista un laborator de informatica cu 20 de calculatoare pentru initierea copiilor in informatica, xerox. Din anul 2008, la initiativa primarului comunei si cu aprobarea Consiliului Local, Scoala Generala cu clasele I-VIIIRadulesti , a fost dotata cu centrala termica cu calorifere in toate salile de curs si pe holuri, au fost efectuate lucrari de reabilitare a cladirii si de zugravire exterioara. Totodata, au fost amenajate grupuri sanitare de interior si gratiii din fier la toate geamurile de la parter, scoala fiind prevazuta si cu un sistem de alarma antiefractie. De asemenea, a fost schimbata toata tamplaria scolii cu geam termopan, usile de la intrarea in sala de curs fiind inlocuite cu altele noi si moderne.
    Tot in satul Radulesti, functioneaza si Gradinita cu program normal cu un efectiv de 40 prescolari. Aici a fost inlocuita de asemenea tamplaria cu geam termopan, a fost amenajat un grup sanitar de interior prevazut si cu boiler electric pentru apa calda, gradinita fiind si ea prevazuta cu sistem de alarma antiefractie.
     Din luna ianuarie 2013 la biblioteca comunala Radulesti functioneaza programul BIBLIONET - LUMEA IN BIBLIOTECA MEA, beneficiind de calculatoare legate la internet.